Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Οι αγώνες του Platanus Trail έχουν εκκίνηση και τερματισμό το ιστορικό, παραδοσιακό και γραφικό χωριό Κράσι, του Δήμου Χερσονήσου και θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία σε όλη την οικογένεια ή την παρέα να αποδράσει σε ένα ξεχωριστό και δροσερό μέρος! 
Η επιλογή του μέρους για διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος μόνο τυχαία δεν είναι. Από τον Νίκο Καζαντζάκη που παραθέριζε κάτω από την σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου ηλικίας 2400 ετών, έως το Αζιλακόδασος και τις κορυφές Σελένα και Καρφί που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν το αυθεντικό ορεινό πεδίο του νησιού μας.
Στόχος της διοργάνωσης αυτής, είναι η ανάδειξη μοναδικών φυσικών τοπίων, προστατευόμενων NATURA 2000, η ανάδειξη και βελτίωση της ποιότητας των μονοπατιών που υπάρχουν από τους αρχαίους χρόνους, η προώθηση του ορεινού τρεξίματος αλλά περισσότερο από όλα, η εναντίωση στην επικείμενη καταστροφή από εταιρίες που επιθυμούν να γεμίσουν με “αιολικούς γίγαντες” – ανεμογεννήτριες – τα επιβλητικά βουνά της Δίκτης.

Ο αθλητής έχει επιλογές ανάμεσα σε έναν αγώνα μεσαίας και μεγάλης δυσκολίας, τους Intro Speed Trail & Rocky Trail. Διάλεξε την απόσταση που επιθυμείς και σου ταιριάζει, εξοπλίσου με γερή μνήμη για να αποθηκεύσεις μοναδικές εικόνες της φύσης και άσε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς! 

Η διοργάνωση του Platanus Trail θα στηριχθεί σημαντικά από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου. Ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια συντέλεσης των αγώνων.

Η Κ.Ε.Δ.Χ. αποτελεί σημαντική βοήθεια γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου κυρίως για τους τομείς του αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας , περιβάλλοντος & αλληλεγγύης. 

Μάθε περισσότερα

Το χωριό Κράσι αλλά και η ευρύτερη περιοχή είναι επισκέψιμα καθόλη την διάρκεια του χρόνου τόσο για χειμερινό όσο και για καλοκαιρινό τουρισμό. Συνδυάστε το τριήμερο αργίας του Αγίου Πνεύματος με μια εκδρομή και εξερεύνηση, στα μοναδικής ομορφιάς μέρη του δήμου Χερσονήσου και του Οροπεδίου Λασιθίου.  

Παρακάτω κάποιες αξιόλογες επιλογές διαμονής μέσω Booking : 

Εγγραφες Platanus Trail

Κάνε την εγγραφή σου και κλείσε τη θέση σου στις συμμετοχές

Το χωριό Κράσι αλλά και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία αποδράσεων.

Παρακάτω κάποιες από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές : 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

υπο την αιγιδα

χορηγοι

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ