Φόρτωση Αγώνες

« All Αγώνες

Ορεινές Διαδρομές Βοριτσίου

14 Οκτωβρίου @ 3:00 μμ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτωβρίου
Ώρα:
3:00 μμ - 4:30 μμ
Κατηγορία Αγώνας:

Διοργανωτής

Διαδρομές Ιδαίας

Χώρος Διεξαγωγής

Βόρος
Ηράκλειο, Κρήτη 70014 Ελλάδα + Google Map

Τρέξε και εσύ στο ρομαντικό Βορίτσι, απολαμβάνοντας διαδρομές για κάθε επίπεδο!

Η ομάδα τρεξίματος Χοχλιός team διοργανώνει τα τελευταία 6 χρόνια με μεγάλη επιτυχία ορεινές διαδρομές 5 & 12 χιλιομέτρων στην έδρα της το Βορίτσι

Το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων είναι πως κάθε χρόνο οι διαδρομές είναι διαφορετικές, δίνοντας μια ευχάριστη νότα διασκεδαστικού ανταγωνισμού, χωρίς ρεκόρ διαδρομής αλλά με την έκπληξη να περιμένει τους δρομείς σε κάθε χιλιόμετρο! 

Το χωριό των 30 μόνιμων κατοίκων έχει πάρει ζωή, καθώς έχει γίνει πλέον γνωστό μέσω των αγώνων που γίνονται κάθε πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη. Πλήθος αθλητών από όλη την Κρήτη αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετέχουν στις δύο διαδρομές που έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά από τα μέλη του συλλόγου Χοχλιός team. 

Το έτος 2022, είναι μια χρονιά ιδιαίτερη, καθώς οι χωριανοί ξεκίνησαν μια σημαντική πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων για δενδροφύτευση στην γύρω περιοχή. Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο όπου ο καθένας θα μπορεί να αφήσει ένα μικρό ενδεικτικό ποσό, αντίστοιχο με την αγορά ενός δέντρου

Οι διαδρομές τα έχουν όλα όπως με χαρά αναφέρουν όλοι οι δρομείς: Μονοπάτια, περάσματα από φαράγγια, χωματόδρομους, ανάβαση σε κορυφές κ.α. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αυτό το  οποίο κάνει την διοργάνωση να ξεχωρίζει, είναι πως κάθε χρόνο οι διαδρομές είναι διαφορετικές – σχεδόν έκπληξη καθώς ανακοινώνονται μόνο τα υψομετρικά μέτρα και τα χιλιόμετρα των αγώνων!

Αυτό που μένει φυσικά στη μνήμη όλων πέρα από την συμμετοχή στους αγώνες, είναι το μετά – αγωνιστικό γλέντι, με φαγητό και ντόπιες μπύρες & κρασί στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του χωριού. Φίλοι, γνωστοί & άγνωστοι σμίγουν σε μια παρέα, έτοιμοι να μοιραστούν ιστορίες από το καλοκαίρι που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του αλλά και στόχους και όνειρα για την νέα χρονιά.