Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12 Ιουνίου, 9:30

Εκκίνηση εγγραφών: 1 Απριλίου

Διαδρομή στο Strava

 • Ημερομηνία: Κυριακή 12 Ιουνίου
 • Ώρα εκκίνησης: 09:30 π.μ.
 • Είδος: Ορεινή διαδρομή με μεγάλες εναλλαγές στις κλίσεις και το είδος εδάφους
 • Τερέν: Πετρώδες, Σαθρό, μονοπάτι σε δάσος, χωματόδρομος
 • Μήκος: 12 χιλιόμετρα
 • Υψομετρική Διαφορά: 500m D+ 
 • Κατανομή εδάφους σε χλμ: 6,5 μονοπάτι, 
 • 3,5 χωματόδρομος, 2 άσφαλτος – δρόμος
 • Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο
 • Κόστος Συμμετοχής: 12€

Λίγα λόγια: Ο αγώνας Intro Speed Trail είναι ένας μέσης δυσκολίας ορεινός αγώνας ο οποίος περιλαμβάνει συνεχείς αυξομειώσεις στις κλίσεις του εδάφους, με περάσματα από βραχώδες τερέν, μονοπάτια τεχνικά, μέτριας κλίσης αναβάσεις-καταβάσεις και πετρώδες έδαφος.   

Ονομάζεται Intro Speed Trail λόγω του ότι η διαδρομή είναι ιδανική για κάποιον αθλητή που θέλει να κάνει μια εισαγωγή στο ορεινό τρέξιμο ή για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει την αντοχή στην ταχύτητά του. Οι υψομετρικές διαφορές είναι μικρού μήκους και το τερέν σε λίγα σημεία είναι τεχνικό με πετρώδες σαθρό έδαφος.

*Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες ή για τις πρόσφατες ανακοινώσεις πατήστε εδώ. 

ΣΤΑΘΜΟΣ ονομασίαΤι περιέχει Xιλιόμετρο διαδρομής που βρίσκεται
Αζιλακόδασος
Κεντρικός σταθμός
Νερό, ισοτονικό, αλάτι, ψωμί, πατατάκια, σνακ αλμυρά, ζελεδάκια6,5 χιλιόμετρο με 400+
Χωματόδρομος
υποστηρικτικός
Νερό 8,8 χλμ. Με 465+

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ

Ο μικρότερος σε χιλιόμετρα αγώνας “Intro Speed Trail” της διοργάνωσης “Platanus  trail”  θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 9:30 π.μ.

 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Το όριο συμμετοχών ορίζετε στους 200 αθλητές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 1 Ιουνίου. Θα υπάρχουν περιορισμένες θέσεις εγγραφών για την ημέρα του αγώνα! Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του site της διοργάνωσης.

  Δεκτοί γίνονται αθλητές, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 και άνω, ενώ οι ανήλικοι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους που θα παραλάβουν στην γραμματεία. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα. Δυνατότητα για χειρόγραφες εγγραφές ΔΕΝ θα υπάρχει καθώς και εγγραφές στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα ΔΕΝ θα γίνουν, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα διεξαγωγής σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ.

 2. ΠΛΗΡΩΜΗ
  Ολοκληρωμένη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.  Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 12€ κατά τις ώρες τις γραμματείας (βλέπε παρακάτω) , που είναι το αντίτιμο συμμετοχής για τον αγώνα “Intro Speed Trail”. 

  Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινάνε 1 Απριλίου στις 21:00 και οι πληρωμές – επιβεβαίωση συμμετοχής θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την διοργάνωση μέσω internet αλλά και μέσω email προς τους συμμετέχοντες. 

  Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: 

  Το πακέτο συμμετοχής των αθλητών θα δίνεται αυστηρά έως και 40 λεπτά πριν την έναρξη  του αγώνα. Οι ώρες που θα λειτουργεί η γραμματεία στην κεντρική πλατεία στο χωριό Κράσι (στον χώρο εκκίνησης – τερματισμών), θα είναι μεταξύ 8:00 – 8:50 το πρωί. 

  Επίσης οι αθλητές για διευκόλυνση της διοργάνωσης και αποφυγή του συνωστισμού, θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πακέτο συμμετοχής τους για τους αγώνες» μια ημέρα πριν τον αγώνα σε μια από τις παρακάτω ώρες:

  Σάββατο 11 Ιουνίου  (μία ημέρα πριν την διοργάνωση και ώρες 12:00-14:00)  

  Τοποθεσία παραλαβής πακέτου συμμετοχής: το Οδοντιατρείο – Ευστράτιος Κωνσταντουλάκης – Χάνδακος 63 Ηράκλειο (Κέντρο, 2ος Όροφος)  (κλικ στον σύνδεσμο για τοποθεσία)

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
  – Μετά την κατάθεση δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων, για οποιονδήποτε λόγο.

 3. ΠΑΡΟΧΕΣ     Η διοργάνωση του αγώνα θα παρέχει στους αθλητές:
  1. Αριθμό αγώνα
  2. Ατομική – ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
  3. Ιατρική Υποστήριξη.
  4. Αναμνηστικό βαρύτιμο μεταλλικό μετάλλιο συμμετοχής
  5. Φωτογραφικό υλικό / video
  6. Υπηρεσίες μασάζ
  7.
   Πλήρως επανδρωμένοι σταθμοί τροφοδοσίας

3β. ΠΑΡΟΧΕΣ – ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 

Η διοργάνωση του αγώνα παρέχει στους αθλητές μέσω των χορηγών της, τις παρακάτω εκπτώσεις επί τοις %  σε καταλύματα, ταβέρνες και άλλα: 

1) “Vasilikata Guesthouses” 30% 

2) Εστιατόριο “Halavro” 30%  

3) “Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας” 30%  

4) ” Ταβέρνα “Σελί Αμπέλου”  30% 

5) Ταβέρνα – μεζεδοπωλείο “Το συνάφι του Κριτσώτη” 10% 

6) Lasinthos ECO PARK 15% σε διαμονή και φαγητό 

7) Village Heights Resort  20% σε διαμονή

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν καταβάλει το ποσό συμμετοχής τους στον αγώνα έως την τελική προθεσμία, ώστε να συμπεριλιφθούν στην λίστα των παραπάνω για την χρήση του δικαιώματος της έκπτωσης. Οι εκπτώσεις αφορούν τις ημερομηνίες 11 – 12 Ιουνίου. 

        1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

 1. – Ανδρών (18 – 39 ετών)
  – Ανδρών (40+ ετών)
  – Γυναικών (18 – 39 Ετών)
  – Γυναικών (40+ ετών)
  – Τρεις πρώτοι γενικής κατάταξης ανδρών – γυναικών
 2. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
  Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Οι αθλητές υποχρεούνται στην ενυπόγραφη κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που θα διανέμεται στη γραμματεία του αγώνα. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό, χωμάτινο και δύσβατο, μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.
  Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.
 3. ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
  Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως συνοδεύουν κάποιους αθλητές
 4. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
  Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με χρώμα κόκκινο, κίντρινο, πορτοκαλί. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής.

  Σε κάθε περίπτωση για λόγους ασφαλείας οι αθλητές θα είναι βοηθητικό να έχουν ενσωματώσει την διαδρομή σε αρχείο – στους χάρτες στο αθλητικό ρολόι τους. 

 5.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
  Θα υπάρχει ένας πλήρως επανδρωμένος κεντρικός σταθμός τροφοδοσίας στο 6,5 χιλιόμετρο της διαδρομής ο οποίος θα περιέχει, νερό, ισοτονικό, αλμυρά σνακς, ζελεδάκια, ψωμί, αλάτι, πατατάκια. Επίσης, θα υπάρχει και ένας υποστηρικτικός στο 8,8 χιλιόμετρο ο οποίος θα έχει μόνο νερό.  Σημαντική σημείωση! Η διοργάνωση για περιβαλλοντολογικούς λόγους δεν θα προσφέρει το νερό σε πλαστικά ποτήρια. Ο κάθε αθλητής φέρει ατομική ευθύνη στο να έχει μαζί του φλασκί νερού ή δοχείο ή ειδικό ποτήρι υδροδοσίας. 
 6. ΜΠΑΤΟΝ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπατόν ωστόσο επισημαίνουμε πως η χρήση τους απαιτεί την ανάλογη προσοχή από τον χρήστη (κυρίως κατά τις αναβάσεις – προσοχή αν κάποιος αθλητής είναι πίσω και κοντά στον χρήστη). 

 7. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  Για τον αγώνα intro speed trail δεν υπάρχει υποχρεωτικός εξοπλισμός.
  • Προτείνουμε: Παπούτσι trail running, μπλούζα τύπου dry-fit, σακίδιο ορεινού τρεξίματος ή ζώνη τροφοδοσίας, με τουλάχιστον 250ml νερό, τροφοδοσία αγώνα – ενέργεια , salt stick ή αλάτι, μαγνήσιο, καπέλο, γυαλιά ηλίου αθλητικά, σφυρίχτρα, Μικρό φαρμακείο. Να περιέχει ελαστικό επίδεσμο, compeed, traumaplast.
 8. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
  Η συντόμευση (κόψιμο ) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.
   
 9.  ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
  Για την ασφάλεια αλλά και την ομαλή ροή της διοργάνωσης, θα υπάρχει 3 ώρες όριο αγώνα.
   
 10. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
  Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.
 11. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ
  Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
 12. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 13. ΑΣΦΑΛΙΣΗ Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο.  

  Για ότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό η διοργάνωση θα αποφασίζει επιτόπου

Το χωριό Κράσι αλλά και η ευρύτερη περιοχή είναι επισκέψιμα καθόλη την διάρκεια του χρόνου τόσο για χειμερινό όσο και για καλοκαιρινό τουρισμό. Συνδυάστε το τριήμερο αργίας του Αγίου Πνεύματος με μια εκδρομή και εξερεύνηση, στα μοναδικής ομορφιάς μέρη του δήμου Χερσονήσου και του Οροπεδίου Λασιθίου.  

Παρακάτω κάποιες αξιόλογες επιλογές διαμονής μέσω Booking : 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

υπο την αιγιδα

μεγασ χορηγοσ διοργανωσησ

χορηγοι

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ