Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, 18:00

Eγγραφές: 1 - 31 Αυγούστου

 • Είδος: Ορεινή διαδρομή με μέτριες εναλλαγές στις κλίσεις
  και το είδος εδάφους
 • Τερέν: χωμάτινα μονοπάτια, δρόμος, χωματόδρομος
 • Μήκος: 5,5 χιλιόμετρα
 • Υψομετρική Διαφορά: 280m D+
 • Κατανομή εδάφους σε χλμ: 3,5 μονοπάτι, 0.8 χωματόδρομος, 0.7 άσφαλτος – δρόμος
 • Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο
 • Κόστος Συμμετοχής: 8€

Λιγα λογια – γενικες πληροφοριες

Η διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων την φετινή χρονιά θεωρητικά είναι από τις πιο δύσκολες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στην διοργάνωση.
Δύσκολη όχι τόσο από τεχνικής άποψης και δυσκολίας των μονοπατιών, αλλά περισσότερο από την άποψη των υψομετρικών δηλαδή ανηφόρες – κατηφόρες. Τα συνολικά ανηφορικά υψομετρικά αγγίζουν τα 280 μέτρα και στην ουσία ξεκινάνε από τα 1500μέτρα του αγώνα και ανεβαίνουν σταθερά και συνεχόμενα έως και τα 4500μέτρα. Έπειτα με μια απότομη και τεχνική κατάβαση ενός χιλιομέτρου, οι αθλητές τερματίζουν στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πρώτο τους αγώνα ορεινού τρεξίματος, ωστόσο καλό θα ήταν να έχουν κάνει έστω 2-3 προπονήσεις σε χωματόδρομους με ανηφόρες κατηφόρες. Είναι ιδανική και για παιδιά τα οποία όμως κάτω των 14 ετών καλό θα ήταν να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Σίγουρα θα συναρπάσει και τους πιο απαιτητικούς και έμπειρους οι οποίοι τρέχουν μεσαίες αποστάσεις με γρήγορο ρυθμό.
Η διαδρομή συμπεριλαμβάνει 3500μέτρα μονοπάτι το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους ντόπιους για τις ανάγκες του αγώνα, 700 μέτρα δρόμο και 800 μέτρα χωματόδρομο.
Θα ήταν καλό οι δρομείς να είχαν μαζί τους έστω ένα μπουκαλάκι νερό αν νιώθουν πως θα το χρειαστούν καθώς την μέρα εκείνη γενικότερα προβλέπεται ζέστη. Σταθμός θα υπάρχει ένας, στο 3ο χιλιόμετρο της διαδρομής ο οποίος θα διαθέτει νερό και ισοτονικό.

 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Το όριο συμμετοχών ορίζετε στους 300 αθλητές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 στις 15:00 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Θα υπάρχουν περιορισμένες θέσεις εγγραφών για την ημέρα του αγώνα! Οι εγγραφές / πληρωμές θα γίνονται με δύο τρόπους: Είτε με κατάθεση ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένο λογαριασμό είτε κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας.
 2. ΠΛΗΡΩΜΗ
  Ολοκληρωμένη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.  Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 8€.  Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται:
  α) είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ -IBAN
  GR67 0172 7510 0057 5110 6752 188 (Δικαιούχος Λογαριασμού: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
  ΙΔΑΙΑΣ.
  β) είτε με μετρητά κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας (βλέπε παρακάτω
  ώρες λειτουργίας γραμματείας)
  Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της
  διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα καθώς και ο αγώνας πρέπει να
  αναγράφεται υποχρεωτικά στην αιτιολογία κατάθεσης,
  ενώ αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα στο
  email:  voritsitrails@gmail.com
  Προσοχή! Τυχόν έξοδα τραπέζης θα καταβάλλονται από τον συμμετέχοντα. (βλέπε παρακάτω) , που είναι το αντίτιμο συμμετοχής για τον αγώνα των 5,5 χιλιομέτρων.  
 3. Παραλαβή πακέτου συμμετοχής:
  Το πακέτο συμμετοχής των αθλητών θα δίνεται αυστηρά έως και 40
  λεπτά πριν την έναρξη  του αγώνα. Οι ώρες που θα λειτουργεί η γραμματεία στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Βοριτσίου θα είναι από τις 16:00 έως τις 17:20. Επίσης οι αθλητές για διευκόλυνση της διοργάνωσης και αποφυγή του συνωστισμού, θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πακέτο συμμετοχής τους για τους αγώνες» 2 μέρες πριν τον αγώνα σε μια από τις παρακάτω ώρες:
  Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου  (2 μέρες πριν την διοργάνωση και ώρες 13:00-16:00) 
  Τοποθεσία παραλαβής πακέτου συμμετοχής: το Γυμναστήριο Three Trees (Κνωσσού 38Α) ΔΊΠΛΑ από την ταβέρνα Αγριόγιαννος  (κλικ στον σύνδεσμο για τοποθεσία)
 4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
  Μετά την κατάθεση δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων, 
  για οποιονδήποτε λόγο εκτός την περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης από την διοργανώτρια αρχή.
 5. ΠΑΡΟΧΕΣ
  Η διοργάνωση του αγώνα θα παρέχει στους 
  αθλητές:
  1. Αριθμό αγώνα
  2. Ατομική – ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
  3. Ιατρική Υποστήριξη.
  4. Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
  5. Φωτογραφικό υλικό / video
  6. Υπηρεσίες μασάζ
  7. Σταθμό τροφοδοσίας
  8. Αναμνηστικά κύπελλα – βραβεύσεις
  9. Δωρεάν μετά-αγωνιστικό γεύμα
  10. Δικαίωμα στις κληρώσεις δώρων
  11. Αθλητικό μαντήλι (τύπου buff)
 6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
  Τρεις πρώτοι γενικής κατάταξης ανδρών – γυναικών      – νεότερος & γηραιότερος αθλητής/τρια  – ομάδα/σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές 
 7. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
  Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη 
  αποδοχή των κανονισμών. Οι αθλητές υποχρεούνται στην ενυπόγραφη κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που θα διανέμεται στη γραμματεία του αγώνα. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό, χωμάτινο και δύσβατο, μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.
 8. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
  Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με χρώμα κόκκινο, κίντρινο, πορτοκαλί. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής. Σε κάθε περίπτωση για λόγους ασφαλείας οι αθλητές θα είναι βοηθητικό να έχουν ενσωματώσει την διαδρομή σε αρχείο – στους χάρτες στο αθλητικό ρολόι τους. 
 9. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
  Η συντόμευση (κόψιμο ) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.
 10. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
  Για τα 5,5 χιλιόμετρα δεν υπάρχει κάποιο όριο αποκλεισμού. 
 11. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
  Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.
 12. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
  Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 13. ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει – εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο.

  Για ότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό η διοργάνωση θα αποφασίζει επιτόπου

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

μεγας χορηγοσ διοργανωσησ

χορηγοι

σε συνεργασια με