Γενική Περιγραφή Διαδρομής

Downhill Speed trail 2,1km 330- 0+

Διαδρομή στο Strava  

  • Αγώνας: “Downhill Speed Trail”
  • Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης: Σάββατο 29 Απριλίου
  • Είδος: Downhill / αγώνας κατάβασης
  • Μήκος: 2150 μέτρα
  • Υψομετρική διαφορά: 330- μέτρα αρνητικής / 2μέτρα – θετικής
  • Κατανομή εδάφους: 1500m μονοπάτι – 600m χώμα

Λίγα λόγια: Ο αγώνας “Downhill speed trail” είναι αγώνας κατάβασης, δηλαδή όλα σχεδόν τα μέτρα του αγώνα είναι κατηφορικά. Είναι αγώνας ταχύτητας και έντασης, με σύντομη διάρκεια, ο οποίος στο μεγαλύτερο κομμάτι του κινείται σε μονοπάτι με πετρώδες – σαθρό έδαφος. Η επικινδυνότητα λόγω ταχύτητας των δρομέων είναι αρκετά υψηλή, οπότε συνιστάτε η προσοχή στα τεχνικά σημεία από τους συμμετέχοντες.

Οι αθλητές είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την ανάβασή τους προς την εκκίνηση του αγώνα. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με διαφορά 10” δευτερολέπτων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες ή για τις πρόσφατες ανακοινώσεις πατήστε εδώ

Για τον κανονισμό αγώνα, συνεχίστε παρακάτω. 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

  • Μήκος: 2150 μέτρα
  • Κατάβαση: 331μ αρνητικής υψομετρικής διαφοράς
  • Τερέν: 80% μονοπάτι – 20% χωματόδρομος
  • Διαδρομή strava: κλικ στον σύνδεσμο

 Η διαδρομή τύπου downhill – κατάβασης, έχει το χαρακτηριστικό ότι μόνο κατεβαίνει! Χρειάζεται ένα καλό ζέσταμα ώστε να μπει ο αθλητής έτοιμος στις απαιτήσεις αυτού του «γρήγορου» αγώνα.

Η εκκίνηση θα δοθεί τμηματικά από την κορυφή του όρους Στρούμπουλα (798μέτρα υψόμετρο) και καταλήγει στο ομώνυμο οροπέδιο (500μέτρα υψόμετρο). Ο κάθε δρομέας οφείλει να βρίσκεται το αργότερο 10 λεπτά πριν τις 18:00 (ώρα εκκίνησης) στον προαύλιο χώρο της εκκίνησης (Εκκλησία Τίμιος Σταυρός). Η πεζοπορία μέχρι την κορυφή σε χαλαρό ρυθμό μπορεί να πάρει έως και 40 λεπτά οπότε σημαντικό να υπολογίσει ο κάθε αθλητής τον χρόνο του.

Οι αθλητές θα φεύγουν ατομικά με διαφορές 10” δευτερολέπτων. Η σειρά των καταβάσεων θα κριθεί εκείνη την στιγμή βάση της αξιολόγησης – εμπειρίας  που θα δηλωθεί. Οι λόγοι είναι ασφαλείας, με κύριο στόχο να μην παρεμποδίζεται κάποιος αθλητής που είναι αρκετά πιο γρήγορος.

Επειδή αυτό και πάλι μπορεί να φέρει κάποιον συνωστισμό κατά την κατάβαση των αθλητών, είναι σημαντικό όταν κάποιος αθλητής θέλει να προσπεράσει κάποιον άλλο, να του αναφέρει την πλευρά που θέλει να περάσει ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση.

Η μέση κλίση της κατάβασης είναι 17% και το μονοπάτι κρίνεται τεχνικό. Υπάρχει φυτευτή πέτρα, ολισθηρό έδαφος και σε κάποια σημεία ρίζες δέντρων όπου χρειάζεται η ανάλογη προσοχή!

Όσοι αθλητές κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα και σε κάποια σημεία πιο γρήγορα από την εμπειρία τους ή τις δυνατότητές τους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ότι αυξάνεται το ρίσκο πτώσης και ακόμα χειρότερα τραυματισμού. Προσέχουμε στα σημεία όπου είναι τεχνικά, δεν ρισκάρουμε αλλάζοντας συνεχώς θέση στο σώμα μας, ελέγχουμε τακτικά το τερέν μπροστά μας και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε να αποσπαστεί η προσοχή μας από άσχετα πράγματα.

Είναι κρίμα κάποιος αθλητής σε μια απροσεξία ή υπερεκτίμηση των δυνάμεών του να τραυματιστεί, κάτι για το οποίο η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση η διοργάνωση θα κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει τα τεχνικά σημεία (κατάλληλη σήμανση – εθελοντές σε καίρια σημεία – καθαρισμός μονοπατιών από ολισθηρές πέτρες). 

Οι παραπάνω πληροφορίες για την διαδρομή συγκεντρώθηκαν και μελετήθηκαν από τον τεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, Κωνσταντουλάκη Εμμανουήλ. 

Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ καλέστε στο 694 5863 051 ή στείλτε μήνυμα μέσω του email της διοργάνωσης stroumpoulas.trail@gmail.com