Φόρτωση Αγώνες

« All Αγώνες

Φουρνί Backyard Ultra

7 Ιανουαρίου, 2023

15.00€

Το απόλυτο υπερμαραθώνιο event! backyard

Μοναδική στην Ελλάδα στο είδος της, αυτή η δοκιμασία θα σε εντυπωσιάσει! Σε ένα μοναδικό μέρος γεμάτο πεύκα, κυπαρίσσια και θέα προς κάθε κατεύθυνση, θα τρέχεις 6,7 χλμ. , κάθε ώρα, για κάθε ώρα μέχρι να μείνει ένας. Το ερώτημα είναι, Είσαι έτοιμος ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ;

Οι εγγραφές ανοίγουν 1 Δεκεμβρίου 2022

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 15Ε

Θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο για τον νικητή! 

0 χλμ
1 κύκλος
0 χλμ
6 κύκλοι
0 χλμ
15 κύκλοι
0 χλμ
24 κύκλοι
0 χλμ
85 κύκλοι
Παγκόσμιο ρεκόρ

Κανόνες του backyard ultra marathons

Η μορφή αγώνα ενός Backyard Ultra είναι αρκετά απλή. Πρέπει να τρέχετε έναν κύκλο 6,7 χιλιομέτρων μέσα σε μία ώρα, κάθε ώρα, μέχρι να μείνει μόνο ένας συμμετέχων στον αγώνα. Οι δρομείς αποχωρούν από τον αγώνα για 3 βασικούς λόγους:

Έτσι, εάν ολοκληρώσετε έναν κύκλο σε 45 λεπτά, έχετε 15 λεπτά πριν ξεκινήσει ο επόμενος. Το τι θα κάνετε με το χρόνο σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να είστε στη γραμμή εκκίνησης πριν ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος. Θα υπάρξουν 3 προειδοποιητικά κουδουνίσματα στα 3, 2 & 1 λεπτά , ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν την επικείμενη ώρα έναρξης. 

Ουσιαστικά, κάθε ώρα γίνεται νέος αγώνας. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή αργά τρέχετε τον κύκλο, αρκεί να τον επιστρέψετε στη γραμμή τερματισμού πριν από τη διακοπή της 1 ώρας.

Κατά την διάρκεια ενός κανονικού αγώνα, μπορείτε να έχετε μια κακή στιγμή και να χαλαρώσετε για κάμποση ώρα στο σταθμό. Δυστυχώς δεν έχετε την ίδια πολυτέλεια στο ΦΟΥΡΝΙ Backyard Ultra. Δεν έχετε την πολυτέλεια να έχετε έναν «ΚΑΚΌ» κύκλο.

Το ρολόι δεν σταματά ποτέ.

Λίγα λόγια για την τοποθεσία

Το Φουρνί είναι ένας μικρός κατάφυτος λόφος γεμάτος πεύκα και κυπαρίσσια κοντά στις γραφικές Αρχάνες, περίπου 12χλμ νότια του Ηρακλείου, που οριοθετείται από το Αρχανιώτικο Φαράγγι στα δυτικά και την εύφορη κοιλάδα των Αρχανών στα ανατολικά. Είναι γνωστό για το ομώνυμο Προμινωικό Νεκροταφείο Φουρνί που έχει εντοπιστεί εδώ, από τα μεγαλύτερα του Νοτίου Αιγαίου. Η πρόσβαση στο Φουρνί γίνεται από το χωριό Κάτω Αρχάνες, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει, ενώ υπάρχουν και πολύ όμορφα πεζοπορικά μονοπάτια από τις Άνω Αρχάνες και από την υδατογέφυρα στο Καρυδάκι.

Στο Φουρνί υπάρχει ένα όμορφο πέτρινο θεατράκι, από όπου η θέα στις απέναντι Αρχάνες ως και τη νήσο Ντία είναι εκπληκτική.

Λίγο παραπέρα από το θεατράκι βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του προμινωικού νεκροταφείου (2400πΧ-2200πΧ), το οποίο μάλιστα είναι το μεγαλύτερο προϊστορικό νεκροταφείο του Αιγαίου. Το σημαντικότερο, ίσως, εύρημα είναι η ασύλητη σαρκοφάγος της «βασίλισσας», όπου βρέθηκαν αμύθητης αξίας κοσμήματά και άλλα αντικείμενα που θα έπαιρνε μαζί της στον άλλο κόσμο, αλλά και υπολείματα από τη θυσία ενός βοδιού και ενός αλόγου. Πολλά από τα ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αρχανών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Μεγας χορηγος

χορηγοι

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Ιανουαρίου, 2023
Κόστος:
15.00€
Κατηγορία Αγώνας:

Διοργανωτής

Διαδρομές Ιδαίας

Χώρος Διεξαγωγής

Δάσος Φουρνί
Δάσος Φουρνί
Επάνω Αρχάνες, Κρήτη 70100 Greece
+ Google Map
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Tickets

The numbers below include ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ for this event already in your cart. Clicking "Get ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ticket
15.00
Απεριόριστα